espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Επιστημονική ημερίδα σχετικά με τις Νεότερες Τεχνικές Απεικόνισης του Μαστού
SHARE POST
social
social
social
Επιστημονική ημερίδα σχετικά με τις Νεότερες Τεχνικές Απεικόνισης του Μαστού

Με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση ενός νέου ψηφιακού μαστογράφου τομοσύνθεσης Selenia Dimensions 3D στο Διαγνωστικό Κέντρο ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε., πραγματοποιήθηκε υπό την πρωτοβουλία του Ακτινοδιαγνώστη Ιατρού Στέλιου Κυριαζίδη, επιστημονική ημερίδα σχετικά με τις Νεότερες Τεχνικές Απεικόνισης του Μαστού, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής, κος Ιωάννης Νατσιόπουλος, Χειρουργός Μαστού στο ΙΑΤΡΙΚΟ Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ανέλυσε εκτενώς το θέμα του καρκίνου του μαστού, από την πρόληψη έως τη διάγνωση και τη θεραπεία.
Παράλληλα, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, κα Σιαφαρίκα Γιούλη, Product & Sales Manager HOLOGIC, και κος Γιώργος Δαλιέτος, Application Specialist HOLOGIC, παρουσίασαν την προηγμένη τεχνολογία τομοσύνθεσης της HOLOGIC καθώς και τις νεότερες τεχνικές απεικόνισης του μαστού.

Η Genius3D™ μαστογραφία είναι η εξέταση που γίνεται σε Hologic Ψηφιακό Μαστογράφο με Τομοσύνθεση και αποτελείται από ένα σετ εικόνων 2D και ένα σετ εικόνων 3D (Τομοσύνθεσης).
Πάνω από 200 κλινικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η #genius3D μαστογραφία της Hologic είναι διαγνωστικά ανώτερη από μια απλή ψηφιακή μαστογραφία (2D) σε όλο το φάσμα των ηλικιών και για διάφορες πυκνότητες του μαστού.

Επιπρόσθετα η Genius3D™ μαστογραφία είναι η μόνη ψηφιακή μαστογραφία που έχει εγκριθεί από τον FDA ως ανώτερη διαγνωστικά εξέταση ειδικά για τις γυναίκες με πυκνούς μαστούς σε σχέση με την 2D μαστογραφία και σε συνδυασμό με αντίστοιχη μείωση στις επανακλήσεις (recall rates).

Το εγκατεστημένο στο Διαγνωστικό Κέντρο « ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε» σύστημα SELENIA DIMENSIONS 3D, διαθέτει την επαναστατική τεχνική συνθετικής 2D μαστογραφίας C-VIEW™ με την οποία εξαλείφεται πλήρως η ανάγκη για την λήψη 2D ψηφιακής μαστογραφίας ώστε η συνολική δόση ακτινοβολίας και ο χρόνος εξέτασης του πλήρους μαστογραφικού ελέγχου να ελαττώνονται σημαντικά.

Επιπλέον συνοδεύεται από το λογισμικό υποβοηθούμενης διάγνωσης με Τεχνητή Νοημοσύνη ProFound AI™ της Αμερικανικής εταιρείας iCAD, η οποία χρησιμοποιεί προηγμένους deep learning αλγόριθμους για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου, την αξιολόγηση της πυκνότητας του μαστού καθώς και την εκτίμηση κινδύνου καρκίνου του μαστού για τα επόμενα δύο χρόνια με βάση μόνο τη μαστογραφία!

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ

Accessibility Toolbar